LE PHÉNOMÈNE DISCIPLINAIRE

Μετάφραση στη γαλλική γλώσσα του εγχειριδίου του καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Σωτήρη Λύτρα «Το πειθαρχικό φαινόμενο στο σύγχρονο ελληνικό δημόσιο δίκαιο» για τον εκδοτικό οίκο LHarmattan.

GUIDE D’ÉCOTOURISME NATURA 2000

 Γαλλική έκδοση του “Οικοτουριστικού οδηγού στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 στην Κρήτη”, ο οποίος προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

LA GRANDE RÉGRESSION
La Grèce Et L’avenir De L’Europe – Bord de l’eau

Η Μεγάλη Ύφεση» : Συλλογικός τόμος με κείμενα Ελλήνων επιστημόνων και διανοουμένων που μεταφράστηκαν στη γαλλική γλώσσα για να ενημερωθεί το γαλλόφωνο κοινό για τις πραγματικές διαστάσεις και συνέπειες της ελληνικής κρίσης.

ΡΩΜΗ, Ο ΑΛΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ένας οδηγός για τον απαιτητικό ταξιδιώτη που ζητάει κάτι περισσότερο από την απλή τουριστική εμπειρία. Έμφαση στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της πόλης.

ΕΞΩΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ
Εξωτικοί τόποι, ένας οδηγός για τα μέρη που πρέπει να δείτε

Ένας οδηγός για τις πλέον εντυπωσιακές –και συχνά άγνωστες– τοποθεσίες του κόσμου, ο οποίος απευθύνεται στον απαιτητικό ταξιδιώτη που επιθυμεί να ξεφύγει από τον κλοιό του μαζικού τουρισμού.

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Ένα δοκίμιο του Jean-Luc Hennig, σε εξαιρετικά κομψή γλώσσα και με τεράστιο πλούτο στοιχείων, για τη σχέση του κρασιού με τον έρωτα.

ΚΛΙΜΑ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΙΜΑ!
Η φωνή της κοινωνίας των πολιτών

Ένας συλλογικός τόμος με κείμενα επιστημόνων, διανοούμενων και ακτιβιστών που φωτίζουν όλες τις πλευρές της κλιματικής αλλαγής και προτείνουν τρόπους για την αντιμετώπισή της και τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη όπως την γνωρίζουμε έως τώρα.

ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο στο οποίο παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε ένα νέο οικολογικό και κοινωνικό μοντέλο.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
για τις μελέτες συστημικής ανάλυσης και ανάλυσης προοπτικών στην Μεσόγειο

Αυτή έκδοση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους υπεύθυνους για την λήψη των αποφάσεων, καθώς τους προσφέρει την δυνατότητα της διερεύνησης των πιθανών μελλοντικών καταστάσεων, με την χρήση της τεχνικής των σεναρίων. Χρησιμοποιείται δε ως εγχειρίδιο στα μεταπτυχιακά προγράμματα του πανεπιστημίου Μυτιλήνης.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε αυτόν τον Άτλαντα που εξέδωσε η εφημερίδα Le Monde diplomatique αναλύεται η παγκόσμια γεωπολιτική και γεωστρατηγική κατάσταση, καθώς και τα σημαντικότερα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Ο ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Αναλύσεις και προτάσεις

Σε αυτόν τον άτλαντα που εξέδωσε η εφημερίδα Le Monde diplomatique συνοψίζονται όλοι οι κίνδυνοι που απειλούν τον πλανήτη αλλά και όλες οι εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να τον σώσουν.

Η ΡΑΧΗΛ ΚΑΙ Ο ΑΡΑΒΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

 Ερωτικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Αίγυπτο των ταραγμένων χρόνων της ανόδου του Νάσερ στην εξουσία.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΩΝ ΓΑΤΩΝ

Αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο μια συμμορία αναρχικών σπέρνει τον τρόμο στο Παρίσι, προσφέροντας σε έναν εξαιρετικά ευφυή και κυνικό αστυνομικό διευθυντή την μεγάλη υπόθεση που ανέκαθεν ονειρευόταν.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Δύο αστυνομικές νουβέλες, συνδεδεμένες με ιστορικά στοιχεία της εποχής στην οποία διαδραματίζονται, στις οποίες ένα αντικείμενο θα σπείρει τον θάνατο σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Συλλογικό έργο κοινωνιολογίας το οποίο πραγματεύεται τις κοινωνικές επιπτώσεις της ανεργίας.

ΚΙΝΑ, ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ, ΜΑΟ, ΑΓΟΡΑ

Συλλογικός τόμος που εκδόθηκε από την Le Monde diplomatique (στο πλαίσιο της συλλογής Manières de voir), στον οποίο εξετάζονται οι βαθύτατες αλλαγές που μεταμόρφωσαν την Κίνα και οδήγησαν σε αυτήν την συναρπαστική και αντιφατική πραγματικότητα την οποία στη Δύση δεν γνωρίζουμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συλλογικός τόμος που εκδόθηκε από την Le Monde diplomatique (στο πλαίσιο της συλλογής Manières de voir), στον οποίο επιχειρείται μια ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ήμισυ του αιώνα.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
κίνδυνοι και ελπίδες

Δύο τόμοι της δεκάτομης μικρής εγκυκλοπαίδειας της Larousse Γνώσεις του 21ου αιώνα. Παρουσιάζονται –συνοπτικά αλλά πλήρως- οι βασικές γνώσεις που είναι αναγκαίες για την κατανόηση ενός ευρύτατου πεδίου επιστημονικών και κοινωνικών ζητημάτων, συνοδευμένες από πλούσια εικονογράφηση, σχέδια και αναλύσεις.

TASTE ARTS – ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Μια μικρή έκδοση για την ιστορία της ελιάς, αλλά και τους μύθους, τις παραδόσεις και την γαστρονομία που συνδέονται με αυτήν.

ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΗΤΡΙΧ

ΜΕΡΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Δύο τόμοι από τις πολύ πλούσιες σε στοιχεία και γραμμένες σε εξαιρετικό λογοτεχνικό ύφος βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων.

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εφηβική λογοτεχνία: τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα μιας δεκαεπτάχρονης μαθήτριας για τον σνομπ νεαρό γόη που κάνει θραύση στο περιβάλλον της.

Ο ΝΑΥΑΓΟΣ ΤΟΥ ΊΝΤΕΡΝΕΤ

 Αστυνομικό μυθιστόρημα για παιδιά, στο οποίο το Ιντερνετ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, παράλληλα με την πραγματική δράση.

Ο ΤΟΜ ΚΟΞ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Εφηβικό μυθιστόρημα μυστηρίου και περιπέτειας, γαλλική σειρά αντίστοιχη του Χάρυ Πότερ.

Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ "ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΠΟΛΕΜΟΣ
ανατομία της ισπανικής επανάστασης

 Συλλογικός τόμος με κείμενα που διερευνούν άγνωστες πτυχές του Ισπανικού Εμφυλίου.

ΕΜΠΡΟΣ ΝΤΑΝΤΑ

Ένα συναρπαστικό ντανταϊστικό μανιφέστο, γραμμένο από έναν από τους πρωταγωνιστές αυτού του καλλιτεχνικού κινήματος που άλλαξε τον κόσμο της τέχνης.

AΚΟΥ ΧΛΩΜΟΠΡΟΣΩΠΕ
Μήνυμα των Ιροκέζων στον Δυτικό Πολιτισμό

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μαρτυρίες που έχουν γραφεί από ινδιάνους στην εποχή μας. Παρουσιάστηκε το 1977 στην Διεθνή Διάσκεψη των Ινδιάνικων Εθνών και είχε ως στόχο τη αφύπνιση της συνείδησης του Δυτικού κόσμου.