Logo
HeaderBg
a
a

Το νέο πρόσωπο του κόσμου
Σε αυτόν τον Άτλαντα που εξέδωσε η εφημερίδα Le Monde diplomatique αναλύεται η παγκόσμια γεωπολιτική και γεωστρατηγική κατάσταση, καθώς και τα σημαντικότερα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Άτλας της Οικολογίας
Σε αυτόν τον άτλαντα που εξέδωσε η εφημερίδα Le Monde diplomatique συνοψίζονται όλοι οι κίνδυνοι που απειλούν τον πλανήτη αλλά και όλες οι εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να τον σώσουν.

Μέθοδοι και εργαλεία για τις μελέτες συστημικής ανάλυσης και ανάλυσης προοπτικών στην Μεσόγειο
Αυτή έκδοση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους υπεύθυνους για την λήψη των αποφάσεων, καθώς τους προσφέρει την δυνατότητα της διερεύνησης των πιθανών μελλοντικών καταστάσεων, με την χρήση της τεχνικής των σεναρίων. Χρησιμοποιείται δε ως εγχειρίδιο στα μεταπτυχιακά προγράμματα του πανεπιστημίου Μυτιλήνης.

Larousse
Το νερό στον κόσμο (Yves Lacoste)

Κλωνοποίηση και μεταλλαγμένα προϊόντα (Odile Robert)
Δύο τόμοι της δεκάτομης μικρής εγκυκλοπαίδειας της Larousse Γνώσεις του 21ου αιώνα. Παρουσιάζονται –συνοπτικά αλλά πλήρως- οι βασικές γνώσεις που είναι αναγκαίες για την κατανόηση ενός ευρύτατου πεδίου επιστημονικών και κοινωνικών ζητημάτων, συνοδευμένες από πλούσια εικονογράφηση, σχέδια και αναλύσεις.

Εμπρός Νταντά, Ρίχαρντ Χυλζενμπεκ
Μια παρουσίαση του Ντανταϊσμού και της ταραγμένης αλλά και εξαιρετικά δημιουργικής εποχής του από έναν από τους σημαντικότερους  πρωταγωνιστές αυτού του καλλιτεχνικού κινήματος. Περιέχεται και το ομώνυμο ντανταϊστικό μονόπρακτο.

Κίνα, Κομφούκιος, Μάο, Αγορά
Μια ανασκόπηση της σύγχρονης ιστορίας της Κίνας, καθώς και όλων των όψεων και των σταδίων της ραγδαίας πορείας που ακολούθησε η αναγέννηση της Κίνας και η μετατροπή της σε νέα υπερδύναμη του 21ου αιώνα.

Πενήντα χρόνια που άλλαξαν τον κόσμο
Μια συλλογή των χαρακτηριστικότερων άρθρων της Monde diplomatique για τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα και εξελίξεις της τελευταίας πεντηκονταετίας.

Μάρλεν Ντήτριχ
Βιογραφία μιας από τις σημαντικότερες σταρ στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, με εκτενέστατη ανάλυση της φιλμογραφίας της αλλά και του αγώνα της κατά του ναζισμού.

Φάε με
Σ΄αυτό το μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται σε ένα μικρό εστιατόριο, η Agnes Desarthe δημιουργεί ένα κόσμο όπου το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται, οι αγνοούμενοι επιστέφουν και ο πόθος ταξιδεύει.

Ο ερωτισμός του κρασιού
Ένα δοκίμιο του Jean-Luc Hennig, σε εξαιρετικά κομψή γλώσσα και με τεράστιο πλούτο στοιχείων, για τη σχέση του κρασιού με τον έρωτα.

Εξωτικοί τόποι, ένας οδηγός για τα μέρη που πρέπει να δείτε.
Ένας οδηγός για τις πλέον εντυπωσιακές –και συχνά άγνωστες– τοποθεσίες του κόσμου, ο οποίος απευθύνεται στον απαιτητικό ταξιδιώτη που επιθυμεί να ξεφύγει από τον κλοιό του μαζικού τουρισμού.

 

Ρώμη, ο άλλος οδηγός
Ένας οδηγός για τον απαιτητικό ταξιδιώτη που ζητάει κάτι περισσότερο από την απλή τουριστική εμπειρία. Έμφαση στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της πόλης.

 

CIDCE

Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Περιβαλλοντικού Δικαίου
Τριμηνιαία έκδοση του γαλλόφωνου νομικού κόσμου. Εκδίδεται από το Διεθνές Κέντρο Συγκριτικού Περιβαλλοντικού Δικαίου (CIDCE), σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λιμόζ.

Taste Arts – Ιστορία της ελιάς στη Μεσόγειο
Μια μικρή έκδοση για την ιστορία της ελιάς, αλλά και τους μύθους, τις παραδόσεις και την γαστρονομία που συνδέονται με αυτήν.

Άκου χλωμοπρόσωπε, Μήνυμα των Ιροκέζων στον Δυτικό Πολιτισμό
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μαρτυρίες που έχουν γραφεί από ινδιάνους στην εποχή μας. Παρουσιάστηκε το 1977 στην Διεθνή Διάσκεψη των Ινδιάνικων Εθνών και είχε ως στόχο τη αφύπνιση της συνείδησης του Δυτικού κόσμου.

 

Κατάσταση του Κόσμου
Αναλυτική ετήσια επισκόπηση των οικολογικών προβλημάτων και των επιστημονικών και πολιτικών λύσεων που προτείνονται. Εκδίδεται από το έγκυρο περιβαλλοντικό Ινστιτούτο Worldwatch. Μάλιστα, ορισμένες χρονιές πραγματοποιεί μεγάλα αφιερώματα.

www.ecocrete.gr

ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ
Διμηνιαία οικολογική επιθεώρηση. Ένα από τα πλέον έγκυρα    
έντυπα του οικολογικού χώρου στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΓΑΛΕΡΑ
Μηνιαίο σατιρικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό περιοδικό.

 

http://www.go-online.gr/

http://www.eu.int/

Copyright© 2006-2011